skip to Main Content
Emisiuni-tv-caini

Eu mă uit la orice câine pe care-l văd pe stradă, că e cu stăpân sau nu, evident că mă uit la tot ce înseamnă emisiuni TV despre câini 😆 .

În ultimii doi ani am descoperit trei emisiuni TV despre câini care se află în programul canalului Viasat Nature.

Le prezint mai jos în ordinea preferinței:

De dragul câinilor cu Paul O Grady

de-dragul-cainilor
Paul O Grady

Emisiunea este despre Battersea Dogs and Cats Home, probabil cel mai cunoscut centru pentru câini din Londra. Viasat spune despre Battersea că este un adăpost, eu i-am spus centru pentru că este mai mult decât un adăpost pentru câini așa cum înțelegem noi termenul și așa cum vedem în România. Centrul Battersea a fost fondat în 1860 și este locul unde ajung animalele de companie abandonate, fie că sunt aduse chiar de stăpânii lor, fie că sunt recuperate de pe străzi. Aici câinii și pisicile primesc îngrijire medicală (analize, operații, etc), educație și dresaj, servicii de cosmetică, sunt fotografiați și puși pe site ca să fie adoptați.

Paul O Grady, domnul din fotografie, este prezentatorul emisiunii și mare iubitor de animale, având vreo 4 câini acasă. Felul în care se raportează la câinii din Battersea face tot show-ul! Este blând, înțelegător, cu simțul umorului și pune animalele pe primul loc.

Am plâns, am râs și m-am bucurat: emisiunea asta te trece prin toate emoțiile!

Câinii și viețile lor secrete

cainii-si-vietile-lor-secrete
Mark Evans

Emisiunea este prezentată de doctorul veterinar Mark Evans (domnul din fotografie) și abordează problemele moderne cu care se confruntă câinii și stăpânii lor: obezitatea, agresiunea, sănătatea mentală.

Ce-mi place la emisiune este că le arată stăpânilor ce se întâmplă cu câinii lor, folosind instrumente științifice.

Unul din episoadele emisiunii arată cum se comportă câinii după ce stăpânii pleacă de acasă. Episodul a fost foarte emoționant și a stat la baza unui studiu național organizat ulterior în rândul stăpânilor de câini din Marea Britanie. Echipa emisiunii a instalat camere de supraveghere video în câteva case, a înregistrat tot ce se întâmplă cu câinele si apoi le-au arătat înregistrările stăpânilor. Majoritatea câinilor prezentau comportamente legate de sindromul anxietății de separare, unii câini erau foarte afectați, alții mai puțin. Cam 85% sufereau de anxietate de separare, iar stăpânii n-aveau nicio idee despre această suferință! Analizele de sânge prelevate câinilor înainte și după eveniment arătau de asemenea fluctuații la nivelul cortizolului, hormonul stresului.

Emisiunea reîncepe în februarie, așa că nu o ratați!

Supervet: Tehnologii extraordinare

supervet
Noel Fitzpatrick

Dacă ești mai simțitor, s-ar putea să strângi puțin din dinți când te uiți la această emisiune.

Nu că ar fi vorba de scene sângeroase sau ceva de genul ăsta, dar când mă uit la tot ce face doctorul veterinar Noel Fitzpatrick, mă trec toate transpirațiile.

Noel Fitzpatrick este profesor si doctor veterinar specializat în chirurgie ortopedică și neurologică, directorul celui mai mare centru veterinar de specialitate din Marea Britanie: Fitzpatrick Refferals.

Toate cazurile trimise la Noel sunt dramatice și la limită, dar el face tot posibilul să le găsească soluție și să le salveze. Și este absolut extraordinar ce reușește Noel să realizeze cu tehnologie, talent și inovație – pur și simplu genial!

Dacă-ți place adrenalina, uită-te la Supervet și te liniștești pentru toată săptămâna!

Cam astea sunt recomandările mele. Programul emisiunilor îl găsești aici: Viasat Nature.

Tu la ce emisiuni TV te uiți?

 

sursa foto titlu Big Cheese Photo

1 vote
Back To Top