Skip to content
cum-comunic-cu-cainele-meu

Pe Cristian Gîu de la Școala de dresaj Cristian Gîu l-am cunoscut anul trecut cu ocazia unui eveniment caritabil organizat de Volunteer Hearts and Homes.

Atunci Cristian a vorbit despre problemele pe care le întâmpină o familie atunci când se mărește cu un pui de cățel și care sunt soluțiile pentru ca schimbarea să fie echilibrată de ambele părți.

Mi-a plăcut cum se prezintă Cristian: relaxat, apropiat de stăpâni, vorbind pe înțelesul tuturor, cu umor și multă înțelegere față de problemele cu care se confruntă stăpânii de patrupezi.

Având în vedere interesul pe care l-au arătat cei prezenți acolo față de problemele de dresaj, Cristian a decis să organizeze anul acesta primul workshop marca Școala de dresaj Cristian Gîu.

Workshop-ul va avea loc sâmbătă, 18 februarie, începând cu ora 15, la Open Pub de pe Str. Tunari nr 65. Locația este pet-friendly, așa că puteți să veniți cu patrupezii din dotare. Intrarea este liberă.

Subiectul de discuție este Cum comunic cu câinele meu?

În ceea ce o privește pe Kimi eu am dorit întotdeauna să înțeleg de ce se comportă într-un anumit fel. Atunci când era pui și se repezea să facă ferfeniță tot ce prindea în jur, reviste, cutii, mâinile noastre, mi-am pus întâi întrebarea de ce și abia după ce am aflat răspunsul, am căutat soluții. Pentru că numai după ce înțelegi motivul pentru care câinele are un anumit comportament, poți să alegi soluțiile corecte. În exemplul meu, Kimi rodea pentru că îi ieșeau dinții și avea nevoie să maseze gingiile și pentru că era pui și așa cunosc puii lumea din jur, nu pentru că era rea sau dominantă, așa cum am auzit de la alții. Astfel soluția nu a fost să-i dau una la fund cu ziarul sul, ci să-i ofer variante acceptabile de ros și consumat energia.

Iată câteva exemple de întrebări la care Cristian este pregătit să-ți răspundă la workshop:

Cum fac să nu mai latre atât de mult?

Cum îl dezvăț să facă pipi în casă?

De ce plânge și urlă când rămâne singur?

Dacă problema cu care te confrunți este alta, vino la workshop și întreabă-l pe Cristian!

Poți ține legătura cu evenimentul aici: Tu întrebi, Cristian Gîu răspunde. Citește cu atenție descrierea, ca să profiți de surpriză 😀

Iată-l pe Cristian vorbind despre workshop:

2 votes

This Post Has 2 Comments

 1. Suntem nerabdatoare sa incepem lucrul cu el…va fi un fel de dresaj „la doua capete”
  L-am abordat cu emotie, stiam ca este foarte solicitat, dar ma gandeam ca nu poate refuza un catelus abandonat precum Uka
  Asa a si fost(ar fi raspuns oricum, nu numai pentru ca Uka e abandonata)….discutia telefonica cu Cristi(am convenit sa ne spunem pe nume, pentru apropiere) m-a umplut de emotie , dar si de….curiozitate. Ceea ce e bine, fiindca aceasta este unica cerinta a lui catre mine: sa fiu curioasa!!
  Si harnica! Adica….sa facem scoala impreuna, eu si catelusa. Este un lucru inedit si absolut benefic, in acest fel se consolideaza relatia om-caine, increderea reciproca si armonia atat de mult dorita.
  Drept urmare….pana luni cand vom face cunostinta, am tema de lucru(eu): o foaie de hartie cu multe intrebari, la care el sa-mi raspunda(doar mi-a spus ca trebuie sa fiu curioasa!!!). Minte structurata, deja mi-am facut un plan: comportamnet caine in casa, comportament afara, lucruri imediate si/sau urgente, lucruri pentru mai tarziu etc.
  Vom avea o prima sedinta de evaluare, dupa care vom vedea cum vom evolua. Numai spre bine, dupa cum ma incurajeaza Cristi.
  Voi reveni cu noutati, pe masura ce incepem S.C.O.A L.A.
  Sa ne tineti pumnii!!

  Cristina& Uka

  1. Excelent! Tinem pumnii si labutele stranse! Succes! Iulia si Kimi

Comments are closed.

Back To Top