Ce-nume-sa-pun-cainelui

Ți-ai dorit un câine de când erai copil sau te-ai trezit cu el adus în casă de soțul, soția sau copilul tău?

Ce nume să-i pui e prima întrebare la care trebuie să găsești răspuns. Una din multele, vei vedea!

Dacă nu faci parte dintre persoanele care au știut dintotdeauna că va avea un câine și se va numi nu-știu-cum, atunci iată câteva recomandări care te pot ajuta să alegi numele blănosului tău.

Idei despre cum să alegi un nume pentru câinele tău

1.Să fie scurt

Numele câinelui trebuie să fie scurt, de două sau trei silabe.

Închipuie-ți că ești în țarcul din parc, iar masculul tău tocmai s-a urcat pe alt câine și îl coțăie cu avânt și entuziasm. Trebuie să-i atragi atenția cât mai repede și în timp ce fugi spre el ca să-l oprești din coțăit, îi strigi numele. Ce e mai eficient: Benjamin sau Benji?

O soluție ar fi să alegi orice nume îți place, dar să găsești o variantă scurtă: Benji în loc de Benjamin, Dimi în loc de Vladimir, Ara sau Bella în loc de Arabella și așa mai departe.

2.Să se termine într-o vocală sau consoană sonoră

Adică Ema, Fifi, Cico, Pongo, Betty, Biju sau King, Lord, Bob, Sam, etc.

3. Nume de câine sau de om?

Specialiștii spun că nu e bine să le punem câinilor noștri nume umane ca să nu-i antropomorfizăm, adică să le acordăm trăsături umane. Înseamnă că acești specialiști n-au văzut-o pe Kimi cum doarme cu capul pe pernă sau stă pe canapea cu invitații. Noi n-am provocat cu nimic acest comportament umanizat. Cel mai probabil este vorba de o imitație, având în vedere că trăiește cu oameni, nu păsări. Așa că nu cred că numele are vreo influență în acest sens.

Am întâlnit câini pe care îi cheamă Ionică, Tomiță, Arthur. N-am întâlnit câini pe care să-i cheme Vasile, Constantin sau Mircea.

Dacă însă țineți să-i dați nume de om, evitați numele rudelor, prietenilor sau altor oameni apropiați. Vă dați seama ce neplăcut este să dai o petrecere acasă, să strigi Mihăiță și să răspundă un om și câinele familiei 😆

De unde să te inspiri pentru numele câinelui tău

Personaje din filme și seriale tv

Dacă ești fan Star Wars, sunt sigură că ți-ar plăcea unul din numele personajelor binecunoscute: Ben, Obi, Kylo, Luke, Finn sau Leia, Padme, Rey, Maz, Shmi.

Nu m-am putut abține să nu postez câteva fotografii cu câini îmbrăcați ca personajele din Star Wars 😆  😆

nume-caine

sursa foto: baxterboo.com

nume-caine3

sursa foto: petco.com

nume-caine2

sursa foto: amazon.com

Dacă Kimi nu s-ar fi numit Kimi, cu siguranță s-ar fi numit Leeloo, personajul principal din filmul Al cincilea element. Îmi place foaaaaarte mult numele ăsta și în plus bifează toate condițiile: este scurt, este sonor și este deosebit.

Alte nume din film care să te inspire: Ruby, Korben, Vito, Diva, Zorg.

Game of Thrones. Serial urmărit de milioane de oameni pe tot globul, inclusiv de subsemnata. Ah, și câte nume excelente au personajele!

Cele mai potrivite pentru un patruped mi se par: Sansa, Cersei, Jon, Tyrion, Arya, Brienne, Jorah, Gilly, Bran, Meera, Talisa, Ellaria.

Oameni importanți

Există pe internet tot felul de liste cu cei mai importanți oameni pentru cultura, civilizația și știința omenească. Am spicuit eu câteva nume:

Cezar, Cleopatra, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Plato, Louis Pasteur, Pablo Picasso, Elvis Presley, Rosa Parks, Indira Ghandi, Pele, Oscar Wilde, Coco Chanel, Grace Kelly, Mao Zedong, Usain Bolt, Billie Holiday, Simon Bolivar, Kylie Minogue, Nero, Regina Rania a Iordaniei, etc.

Oameni faimoși

Pe cine asculți când mergi la serviciu? Pe cine urmărești pe Instagram sau Facebook?

Kim Kardashian, Angelina Jolie, Katy Perry, Rihanna, Jay-Z, Miley Cyrus, Ariana Grande, Bruno Mars, Luis Fonsi, Kesha, Dua Lipa, Drake, Hailee Steinfeld, etc.

Cum i-am ales numele lui Kimi

Când am decis să ne mărim familia cu un câine, iar George a acceptat că trebuie să fie beagle 😆 😆 , am negociat în felul următor: luăm o fetiță, iar George îi pune numele. Când a venit momentul să se decidă asupra numelui, lui George îi tot apărea în minte un nume ciudat: Kimiko. S-a hotărât să facă puțină cercetare pe Google și a aflat că numele există, este folosit în țările în care se vorbește japoneză, este nume de fată și înseamnă poveste frumoasă sau unica. Poți să te inspiri și tu pentru nume japoneze de aici.

Cam asta este povestea numelui lui Kimi 😎 .

Blănosului sau blănoasei tale cum i-ai pus numele?

0 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *